DE PROFESSIONAL: A WEBSITE IS LIKE A STORE WINDOW

Toen Beauty Brands in 2017 begon met de distributie van Eleven Australia in Nederland, was 1 van de eerste wensen het hebben van een goede website. Ik geloof erg in de kracht van de digitale zichtbaarheid en had duidelijke wensen omtrent de inhoud, gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak met betrekking tot onderhoud in eigen beheer.

Dit laatste is een belangrijk punt en ook een wens die ik veel terug hoor van kapsalon eigenaren. Het is ook een logische wens want hoe kun je actueel en digitaal zichtbaar zijn wanneer dit door externe partijen wordt verzorgd die niet dagelijks in jouw salon aanwezig zijn.

Eleven Australia hompage.jpg

De kracht van de kapper ligt in de salon bij het gelukkig maken van zijn cliënten. Daarnaast wil hij graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwe trends en technieken en dat kost veel tijd. Daardoor ontbreekt het aan tijd en ook kennis om ook nog digitaal up-to-date te zijn. Dit resulteert soms in verouderde websites die niet geschikt zijn voor mobiel.

“Uit de statistieken blijkt dat meer dan 75% van de bezoekers van een doorsnee website, deze bekijkt op een mobiel apparaat.”

Veel gehoorde opmerkingen m.b.t. ontwerp en onderhoud door een externe partij:

  • Nog steeds moet je zelf content aanleveren.

  • Je krijgt van iedere aanpassing een factuur.

  • Je bent niet flexibel.

Natuurlijk heeft een externe webdesigner ook voordelen:

  • Het kost jou minder tijd waardoor je meer de focus hebt op de content van je website, wat uiteindelijk toch het allerbelangrijkste is.

  • Je hebt meer controle over de functionaliteit en het uiterlijk van je website omdat je dit niet zelf hoeft uit te vogelen maar kan overlaten aan een expert.

Via Facebook kwam ik op de website www.wigglychair.com van Diederik Gerbranda. Nieuwsgierig door de naam en geprikkeld door de gebruiksvriendelijkheid heb ik meteen het contact formulier ingevuld. Dit is al een ervaring op zich en ik raad je aan dit eens te proberen want dan ben je meteen overtuigd! Diederik is Nederlander maar woont in Slowakije dus het eerste contact, maar ook alle latere besprekingen, gaat via Skype. Hier was ik niet erg bekend mee maar dit blijkt een ideale manier van communiceren. Je bent geconcentreerd bezig zonder dat er tijd verloren gaat aan reizen. Het contact is persoonlijk en je hebt de mogelijkheid om ook op je scherm voorbeelden te zien.

Eleven Australia homepage iPhone x.jpg

 

Ben jij geïnteresseerd in een nieuwe website en benieuwd hoe het in zijn werk gaat?

Wij (Diederik & ik) denken dat we bovenstaande voor- en nadelen kunnen combineren. Een website laten bouwen door een externe partij en wij gaan jou ( of 1 van je collega’s ) trainen om deze zelf bij te kunnen houden.

De basis website bestaat uit:

  • 7 hoofdpagina’s: Home – Over ons (team) – Behandelingen & Prijzen – Inspiratie – Merken – Contact – Maak een afspraak ( via e-mail )

  • Instagram/Facebook koppeling

Deze is uit te breiden met verschillende functies bijvoorbeeld een online agenda. De trainingen kunnen op locatie worden gevolgd, online via een webinar in een groep of via Skype vanaf een locatie die jou schikt.

Ook bestaat er de mogelijkheid om bovenstaand uit te besteden. Hiervoor kun je een “strippenkaart” aanschaffen waarmee je iedere strip kunt inwisselen voor uren.

Wanneer je zo enthousiast wordt door bovenstaande, kun je een echte expert worden door ook nog trainingen te gaan volgen in digitale marketing: Google Analytics en Adwords.

Hopelijk ben je nieuwsgierig geworden door bovenstaand en wil je meer weten. Dit vertel ik je graag maar niet openbaar. Gebruik onderstaande knop om te reageren.

MEER INFORMATIE

Veelgestelde vragen:

  • Welke kennis heb ik hiervoor nodig? Heel simpel: een basiskennis van programma’s als Word of Pages is voldoende.

  • Hoeveel tijd gaat me dit kosten? Wanneer de website online is krijg je 3 maanden begeleiding. Afhankelijk van hoe je dit wilt, zal dit ongeveer 1 uur per week in beslag nemen.

  • Wat zijn hiervan de kosten? Dit is afhankelijk van de grootte van je website ( aantal pagina’s ), de opties die je denkt nodig te hebben en de keuze van de trainingen.

Wat hebben we nodig van jou?

  • Tekst; informatie over je salon, het team, behandelingen & prijzen

  • Afbeeldingen: salon, team, merken

  • Inloggegevens van je domeinnaam en social media accounts

 

myra haarverzorgers.png

Proef website

Voor Myra Haarverzorgers in Oss ( www.myrahaarverzorgers.nl ) hebben we een website gemaakt. Ben je benieuwd naar haar ervaringen? Bel of mail Myra:

Gebruikte termen

Adwords: Advertenties gebaseerd op zoekwoorden gedefinieerd door de adverteerder. Als er op één van deze zoekwoorden wordt gezocht, wordt de advertentie naast of boven de zoekresultaten weergegeven.

Content:  inhoud van een website, magazine etc

Google Analytics: een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven.

SEO: Search Engine Optimization. In gewoon Nederlands 'zoekmachine optimalisatie'. SEO is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google

Skype: een programma waarmee je via internet kunt telefoneren met beeld.

Webinar: kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet. Via een webinar kan men veel mensen op diverse plaatsen bereiken zonder dat men zich hoeft te verplaatsen. 

 

Astrid van Gool

Marketing & Communicatie manager Beauty Brands BV


Heb je een salon en ben je geïnteresseerd in een samenwerking of benieuwd naar onze producten? Vraag dan de Eleven Australia Demo-Box aan met een selectie uit onze product range en we vertellen je graag of dat je in aanmerking komt.